Tilbud    |     Brugerne siger  |   Anmeldelser   |   Videoklip  |   Spot på sprog
 

Sprogmaterialet ’Et æble til Abdallah’
- TILBUD i september og oktober!


I september og oktober måned vedlægger vi gratis 4 ekstra ledsagehæfter ved bestilling af hvert materialesæt...

Siden august 2004 er sprogstimulering af tosprogede førskolebørn blevet obligatorisk. Tidligere var det et tilbud. Læs mere på www.inm.dk og søg på sprogstimulering eller §4a.

’Et æble til Abdallah’
består af to videoer og et ledsagehæfte (24 sider) til brug i sprogstimuleringsindsatsen over for tosprogede børn fra 3 års alderen.

I august september månded vedlægger vi gratis 4 ekstra ledsagehæfter ved bestilling af materialesæt

Den samlede pris for de to videoer ’Et æble til Abdallah’ (1) og ’Metoder og Materialer til Abdallah’ (2) sammen med fem illustrerede ledsagehæfter er for VHS - eller DVD, hvor de to programmer er samlet - kr 560, -incl. moms
+ forsendelse kr. 25,-. Bestil filmen online her; skriv eller ring til:

Wessing Film & TV
Absalonsgade 13
5000 Odense C
Tlf.: 6617 7717

hans@wessingfilm.dk


Tilbage til top


                    
Det siger brugerne

Fra konsulenter, koordinatorer og andre brugere, der har afprøvet materialet, har vi fået mange positive tilbagemeldinger og erfaringer. Nogle af dem vil vi gerne dele med jer her.

Lise Smedegård, koordinator, Ebeltoft: "I materialet får pædagogerne nogle redskaber, der giver dem et bredere grundlag for at sætte ind i forhold til børnenes niveauer. Ledsagehæftet har vi bestilt flere af."

Susanne Fjellerad, skolekonsulent, Næstved: "Skolekontoret har foræret ’Et æble til Abdallah’ til hver af kommunens 46 børneinstitutioner. Pædagogerne er blevet meget inspirerede af at arbejde med dem."

Dorte Christensen, sprogpædagog, Slangerup: "Ledsagehæftet bruger jeg meget. Den lille bog er kanongod. Jeg bruger den som en lille bibel. Den foreslår problemstillinger, der er vigtige at tage op i kommunerne."

Birthe Smith, skolekonsulent, Holstebro: "I det hjemmelavede materiale om Tornerose er der så utroligt mange sproglige aspekter, tal og bøjninger af verber, tillægsord, lille og stor, mindst og størst, først og sidst osv. Og her er en pædagog, der forstår at tage udgangspunkt i børnenes sproglige ressourcer.

Vi er ved at tilrettelægge kurser for forældre i indskolingsklasserne, hvor vi vil bruge klip fra videoerne for at vise, hvordan man kan arbejde struktureret med sprog."

Birthe Andersen, Ydre Nørrebro: "Den indbyrdes erfaringsudveksling er vigtig for pædagogerne, og det er inspirerende at få videregivet de mange erfaringer gennem egenproduktion af materialer og de autentiske situationer sammen med børnene."


Tilbage til top                    
Fra anmeldelser

Jette Luna, Sprog og Integration, UC2

”I Video 1 er de konkrete eksempler fyldt med entusiastiske voksne med spændende sprogstimuleringsmaterialer og motiverede børn, der suger til sig af det velorganiserede, spændende og eksemplariske sprogarbejde. Opsummeret kan det siges, at der er meget viden og mange ideer at hente for nybegyndere i begge videoer. Den mere erfarne pædagog vil især kunne hente ny inspiration i Video 2”

”Video 2 indeholder et væld af ideer og erfaringer med fremstilling af materialer til brug i sprogarbejdet. Jeg er overbevist om, at ideerne ikke kun egner sig til tosprogede børn i institutionerne – her er virkelig inspiration at hente til kvalitetsudvikling, læring og emnearbejde i indskolingen”.

”Hæftet er et godt supplement til det praktisk–konkrete arbejde, der vises i videoen.”


Lisbeth Eg Jensen, Ufe-Nyt

”Videoerne vil også være velegnede på uddannelsesinstitutionerne som inspiration til, hvordan sprogstimulering af tosprogede småbørn konkret kan foregå”.

Tilbage til top


                    
Se videoklip
Sprogmaterialet ’Et æble til Abdallah’ er blevet til på initiativ fra Undervisningsministeriet. Det giver konkret hjælp og inspiration til institutioner, der er i gang – eller ønsker at komme igang - med at etablere og udvikle sprogstimuleringstilbud.

Ledsagehæftet uddyber de faglige områder og rejser en lang række spørgsmål, som den enkelte pædagog, institution og forvaltning bør overveje i forbindelse med §4a sprogtilbud. Folkeskolelovens §4a forpligter kommunerne til at kræve, at tosprogede børn fra 3 års alderen får sprogstimulering, hvis de har behov for det.

Se videoklip her

Tilbage til top


 
Spot på sprog
Mange har ment, at tosprogede børn automatisk samler det danske sprog op, at sprog smitter som skoldkopper. Evalueringer har vist, at det gør det ikke! Der skal en særlig, kvalificeret sprogpædagogisk indsats til.

Forskning viser, at den generelle fokusering på sprog - og leg med sprog - har en gavnlig virkning på alle børn i institutionen.

Med ’Et æble til Abdallah’ sættes der spot på sprog.

Sprogmaterialet er tilrettelagt fagligt og pædagogisk af Bodil Wils. Hans Wessing har stået for den filmiske tilrettelæggelse, fotografering og redigering. Øvrige produktioner og undervisningsrelaterede film fra Wessing Film kan ses på wessingfilm.dk eller f. eks. på bibliotek.dk

Bodil Wils har en baggrund som folkeskolelærer, PD i Almen Pædagogik, konsulent for tosprogede elever, sproglærer ved Dansk Flygtningehjælp og har netop afsluttet en PD i Specialpædagogik som sproglærer og talepædagog. Hun er desuden oplægsholder og underviser på CVU vedr. tosprogede børn og voksne. Bodil Wils udgav i 2000 ’Sprogstimulering – tosprogede børn ved skolestart’, en video med ledsagehæfte.

Bodil Wils tilbyder at deltage som oplægsholder eller underviser på kurser og temadage i tilegnelse af dansk som andetsprog. Kontakt bodil.wils@nalnet.dk eller ring på tlf. 66115814.

Med venlig hilsen

Bodil Wils og Hans Wessing

Wessing Film & TV
hans@wessingfilm.dk
tlf.: 6617 7717

Ønsker du at downloade 2 sider (pdf-fil, 155kb) til opslagstavlen?
PS: Send evt. denne mail til en kollega.Tilbage

Wessing Film & TV   |   Absalonsgade 13   |   5000 Odense C.   |   Tel.:6617 7717   |   Fax:6617 9771
Email:hansf@wessingfilm.dk