Wessing Film & TV
Absalonsgade 13
DK - 5000 Odense C
Tel.: +45 6617 7717
Mob.: +45 2810 1444

Email:
   

 
 Tarahumara
Film >

MØLLERNES DANMARK

MØLLERNES DANMARK

Kr. 350,00
stk. 


Dansk mølleteknologi står ved årtusindskiftet bag mere end halvdelen af verdens vindkraft. Gennem møllerne, de nye og de gamle, går vi på opdagelse i menneskets opfindsomhed og basale teknologiske kunnen gennem 2000 år. Filmen er blevet til på initiativ fra Dansk Møllerforening.

Filmen er en odyssé gennem gamle danske vand- og vindmøller, der gemmer på århundreders tekniske opfindsomhed og udvikling. Med kløgt og snilde har anonyme ingeniører og møllebyggere gennem tiden udviklet løsninger i samspil med vand og vind for at forbedre menneskets første maskiner til maling af brødkorn til det daglige brød.

Hvor filmens hovedblik er menneskets teknologiske opfindsomhed, er filmens sideblik bevaringsindsatsen over for vor teknologiske kulturarv og møllernes rolle i Danmarks bygnings- og landskabskultur.


MØLLERNES DANMARK sætter teknologiske nyskabelser i fortid og nutid i perspektiv. På den baggrund oplever vi samspillet mellem teknik, natur og mennesker til alle tider. I den ny teknologis oprindelsesland Danmark er nye møller imidlertid en kedelig parantes. Der er ikke opstillet ny vindkraft siden den nuværende regerings tiltræden i 2001. ellers er der overalt i verden en voldsom udbygning i gang.Varighed: 65 min

 
New ship for DAL
Sundhed på Bhutanesisk
Et æble til Abdallah
GNH - The Bhutanese Way
105 søskende og 18 forældre
Odense Film Krønike
Kardinalerne - Danmarks ældste jazzorkester
Byen i bevægelse - En usædvanelig kulturfestival i Odense
Søren Lolk - En ildsjæl fra Tåsinge